Poliția Suceava: Livrări de circa 200 de mc de lemn fără proveniență legală, depistate la o firmă din Moldovița


Intră acum și în grupul de

Echipe de control au depistat, la o firmă din Moldovița, livrări de circa 200 mc de lemn fără proveniență legală în cadrul unui control tematic.

Potrivit Poliției Județene Suceava, echipe de control formate din polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ  Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava au organizat săptămâna trecută o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ, care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate controale la două societăți societăţi comerciale și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 17.500 lei, toate la Legea nr.171/2010 republicată.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscați 229,05 m.c. material lemnos, ncherestea de esență rășinoase, lemn de foc din specia foioase și lemn rotund, în valoare totală de 122.426 lei.

Sursa citată arată că în urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Moldovița, echipa de control a constatat lipsa din gestiunea depozitului a cantităţii de 22,98 m.c cherestea de esență răşinoase şi a 5,91 m.c. lemn de foc foioase.

Totodată, s-a constatat deţinerea fără provenienţă legala a cantităţii de 4,24 m.c. lemn rotund de esență răşinoase în valoare de 729 lei.

În urma verificărilor s-a constat că firma a expediat fără proveniență legală, conform normelor legale a 145,77 m.c. cherestea de esență răşinoase, a 37,14 m.c. lemn lucru şi a 13,01 m.c. lemn de foc de esență fag.

În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos tranzacționat prin încălcarea normelor legale incidente, precizează Poliția Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de