Acasă Social Județul Suceava riscă o criză a gunoiului ca la Napoli. Dezbatere la...

Județul Suceava riscă o criză a gunoiului ca la Napoli. Dezbatere la Suceava privind găsirea de soluții pentru funcționarea sistemului de gestionare a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

Dacă nu se găsește o soluție pentru sistemul de gestionare a deșeurilor din județul Suceava, de anul viitor rămânem cu gunoiul în case și județul se va confrunta cu o criză a gunoiului precum cea înregistrată la Napoli, a apreciat, vineri, fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, deputat Pro România.

Nechifor a spus într-o conferință de presă că de vineri după amiaza lansează o serie de conferințe în care vor face dezbateri, incluziv cea a siuației deșeurilor din Suceava care se va derula în mai multe localități din județ.

„Sunt lucuri foarte neplăcute pe care trebuie să le discutăm. Eu vreau să vin cu soluții. Nu vreau să critic sau să caut scuze. Acest sistem de management al deșeurilor din Suceava nu funcționează. Suntem în 2018 și UE va impune infringement României pentru că nu a făcut mare brânză pe acest subiect”, a spus Nechifor.



El  consideră că lucurile vor trebui tranșate pentru ca sucevenii să nu se confrunte cu o criză a colectării și depozitării deșeurilor.

„Eu cred că lucrurile trebuie discutate, trebuie găsită formula corectă. Nu trebuie doar așa cu frică, cu mers pe la colțuri, cu firme de avocatură prin instanță. Trebuie tranșat”, a spus Nechifor.

Deputatul Pro România a arătat că dacă tot nu s-au făcut consultări în 2009 așa cum trebuia, e bine să fie făcute și acum, public, transparent adăugând că are în plan să facă o consultare și la Câmpulung Moldovenesc.

„Această problemă cu gropile de gunoi e cea mai dură și cea mai neplăcută la Pojorâta. Eu trebuie să dau explicații. Trebuie să arăt cu documente ce a fost în acest proiect, cine a decis locația. Mai precis cei care au fost în 2009 pentru că avem toate actele. Sunt avize, autorizații, hotărâri, care au ale locația”, a spus Nechifor considerând că a fost extrem de prost aleasă locația.

„Vreau să facem această formulă prin care să vorbim cu oamenii din Suceava, din Câmpulung Moldovenesc, din Vatra Dornei, din alte părți să vedem ce facem. Dacă nu găsim o soluție, de anul viitor rămânem cu gunoiul în case. Nu e o chestiune prin care vreau să sperii pe careva, dar în condițiile în care avem cinci depozite temporare care deja trebuie închise și relocate pentru că nu au autorizație, mă întreb ce vom face”, a spus Nechifor.

El a amintit că a existat experimentul Napoli cu orașul îngropat câteva luni în gunoaie.

„Nu aș vrea să ajungem în situația asta și încerc să discut, pe documente, să avem idei și să găsim soluții”, a precizat Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version