Primarul Ion Lungu susține ca Suceava pierde o ultimă șansă de a reabilita, cu fonduri guvernamentale, apartamentele din oraș din comoditatea președinților de asociații de proprietari


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, miercuri, dezamăgirea că foarte puține asociații de proprietari din municipiu își doresc să intre în proiectul guvernamental de reabilitare a apartamentelor, arătând că aceasta este o ultimă șansă pentru a fi obținută o finanțare foarte avantajoasă pentru acest tip de lucrări.

Lungu a spus într-o conferință de presă că din 126 de asociații de proprietari, un număr de 79 au transmis că nu sunt interesate de acest proiect, iar din cele 47 rămase care au primit contracte de comodat, doar 21 au trimis contractele.

„Concret, acum sunt îndeplinite condițiile pentru a reabilita 2884 de apartamente”, a spus Ion Lungu care spera ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puțin trei ori mai mare.

El consideră că este „o comoditate” din partea președinților asociațiilor de proprietari, mai ales că finanțarea este foarte avantajoasă pentru că locatarii vor plăti, prin asociațiile de proprietari, minim 10 la sută din valoarea investiției, municipalitatea va plăti maxim 30 la sută, iar 60 la sută din bugetul de stat.

Primarul a mai spus că municipalitatea va putea prelua total sau parțial costurile pentru persoanele care nu au posibilități financiare astfel încât proiectul să se poată derula.

„Este o ultimă șansă pentru a reabilita aceste clădiri, să le putem consolida, cele care necesită consolidare, să le pregătim pentru încă o generație”, a declarat Ion Lungu.

El susține că președinții de asociații de proprietari nu s-au implicat suficient și a anunțat că va avea discuții cu ei în prima decadă a lunii decembrie.(T.B.)


Intră acum și în grupul de