Acasă Social Viceprimarul Lucian Harșovschi atrage atenția sucevenilor că deșeurile municipale în Suceava se...

Viceprimarul Lucian Harșovschi atrage atenția sucevenilor că deșeurile municipale în Suceava se colectează selectiv. În containerele galbene se pot colecta doar hârtie, plastic, metale și sticlă, iar în cele gri celelalte deșeuri menajere


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a atras atenția sucevenilor că odată cu noul contract de salubrizare menajeră din municipiu, colectarea deșeurilor municipale se face selectiv, respectiv deșeuri reciclabile în containere separate de cele cu deșeuri menajere.

El a spus că a început deja amplasarea noilor eurocontainere în așa fel încât, de luni 26 noiembrie, atunci când noul contract va intra în vigoare, sucevenii să observe o schimbare în bine a modului de colectare a deșeurilor.

Viceprimarul a menționat că toate cele 233 de amplasamente vor avea containere pentru colectare selectivă de culoare galbenă, inscripționate cu: “DEȘEURI RECICLABILE” pentru cele reciclabile, iar cele gri sunt pentru deșeurile menajere.



Totodată, mașinile vor fi inscripționate special și vor ridica separat doar ceea ce este reciclabil.

„Este momentul zero pentru a face colectare selectivă și rog sucevenii să ne sprijine în acest demers”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a mai anunțat că asociațiile de proprietari vor primi, joi,  înștiințări că se începe colectarea selectivă a deșeurilor municipale.

Lucian Harșovschi a mai declarat că speră ca în scurt timp sucevenilor să le intre în obișnuință colectarea selectivă.

El a spus că deșeurile reciclabile sunt hârtie, sticlă, metal și plastic și vor fi colectate în containerele galbene, iar celelalte deșeuri vor fi colectate în containerele gri. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version