Un conductor electric defect a provocat un incendiu într-o gospodărie din Măneuți


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbcnit în noaptea de joi spre vineri într-o gospodărie din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi și Frătăuții Noi, au intervenit cu șase autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la casa de locuit și la proprietatea învecinată”, a spus Găleată.

Acesta a arătat că în urma incendiului au ars acoperișul bucătăriei de vară și al magaziei de lemne pe 40 mp, precum și o construcție corp comun, compusă din adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe aproximativ 80 mp.

De asemenea, s-au degradat pereții și tavanele anexelor, bunuri gospodărești și 20 mp de lambriu (din PVC) de la casa de locuit.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului și casa învecinată”, a precizat slt. Alin Găleată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de