Acasă Social Viceprimarul Lucian Harșovschi a înmânat cheile beneficiarilor noilor locuințe în blocurile ANL:...

Viceprimarul Lucian Harșovschi a înmânat cheile beneficiarilor noilor locuințe în blocurile ANL: Nu vă așteptați la lux, ci la standarde mai joase pentru că nu Primăria Suceava a făcut lucrările, ci Guvernul prin ANL


Intră acum și în grupul de

Un număr de 89 de suceveni au primit, vineri, la Primăria Suceava, cheile pentru apartamentele din blocurile ANL, din care 80 de beneficiari vor intra în locuințe noi construite de ANL în zona Metro, iar 9 în locuințe ANL din cartierul Burdujeni.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a înmânat noilor chiriași ANL cheile apartamentelor în care se vor muta și a menționat că beneficiarii sunt dintre cei care întrunesc condițiile, au răspuns adreselor Primăriei și și-au completat dosarele.

Familiile au primit apartamente cu două camere, dar și cinci persoane singure au obținut apartamente cu două camere întrucât numărul de solcitanți a fost de 25, iar numărul garsonierelor a fost de 20.



Harșovschi a subliniat încă de la început că aceste locuințe noi sunt construite după standardele ANL și nu ale Primăriei Suceava și să nu se aștepte la lux.

„Astăzi aveți șansa unei noi locuințe. Vreau să vă spun de la început: Să știți că aceste locuințe sunt construite de Agenția Națională pentru Locuințe, de Guvernul României”, a spus viceprimarul.

El a arătat că Primăria Suceava nu s-a putut implica în verificarea calității lucrărilor și că doar a primit, prin poștă, un proces-verbal de recepție a acestor lucrări.

Harșovschi a menționat că demersurile pentru atragerea finanțării la Suceava pentru aceste blocuri au fost făcute de primarul Ion Lungu și echipa sa, dar construcțiile sunt făcute de ANL București.

„Noi am adus utilitățile, vom face sistematizarea rutieră, dar trebuie să știți că aceste apartamente au fost construite de o firmă care nu a fost în contract cu Primăria.Vă spun, pentru că sunt o persoană responsabilă. Nu vă așteptați să primiți un lux foarte mare la aceste apartamente. Din nefericire sunt la un standard destul de coborât, dar sunt locuințe noi, o construcție bună și utilă și o veți amenaja cum  doriți”, a explicat viceprimarul.

El a precizat că Primăria Suceava va face parcări în zonă și a adăugat că nu mai există stereotipul că persoanele care accesează ANL nu au bani, ci sunt tineri cu locuri de muncă care au și mașini.

Lucian Harșovschi a anunțat că în primăvară vor fi amenajate aceste parcări la locuințele ANL.

El a spus că chiria lunară variază între 161 lei la 240 de lei pentru tinerii sub 35 de ani, iar la beneficiarii peste 35 de ani, chiria lunară este de la 193 la 277 de lei.

Mai mult, Lucian Harșovschi le-a transmis acestora că după un an vor putea face cerere să cumpere aceste locuințe, prețul actual fiind de 1.578 de lei/mp, ceea ce înseamnă că un apartament cu o cameră costă acum circa 20.000 de euro, iar unul cu două camere circa 30.000 de euro, și vor putea fi achiziționate și în rate cu un avans de 15 la sută.

Viceprimarul le-a explicat beneficiarilor cum trebuie să procedeze pentru a beneficia de utilități întrucât acestea nu se fac decât prin încheierea unor contracte individuale cu firmele de utilități.

Prezent la înmânarea cheilor pentru apartamentele ANL, viceprimarul PMP Marian Andronache i-a felicitat pe beneficiari.

El a a menționat că este pentru prima dată când numărul de cereri a fost mai mic decât numărul de locuințe ANL disponibile, respectiv că au fost 97 de locuințe disponibile și 89 de cereri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version