Ion Lungu explică de ce Ștrandul Ițcani este modernizat acum cu fonduri de la bugetul local: Am folosit banii europeni pentru salvarea Cetății de Scaun care risca să se dărâme


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat, miercuri, că a lansat acum proiectul pentru modernizarea Ștrandului Ițcani cu fonduri de la bugetul local pentru că fondurile europene care ar fi putut fi folosite pentru o asemenea investiție au fost folosiți pentru salvarea Cetății de Scaun, iar pe noua finanțare europeană nu există fonduri pentru proiecte de acest fel.

„Pentru a face o bază de agrement cu fonduri europene, din fondurile acelea noi am reabilitat Cetatea de Scaun a Sucevei. Eu cred că am procedat bine că am reabilitat Cetatea de Scaun și nu am accesat fonduri pentru o bază de agrement”, a spus Ion Lungu.

Primarul a spus că a fost salvată Cetatea de Scaun de la dărâmare pentru că versantul de nord-est era înclinat și se prăbușea.

El a explicat că în exercițiul financiar actual nu sunt fonduri UE pentru astfel de proiecte și că de aceea, municipalitatea va aloca  2,6 milioane de euro, 12 milioane de lei, pentru a reabilita și moderniza Ștrandul Ițcani, un proiect care ar urma să fie finalizat în doi ani.

Primarul a precizat că noul ștrand va avea un bazin mare de înot cu apă caldă, un bazin pentru copii și un bazin cu apă sărată, mai multe zone de plajă, cu nisip și zone pentru șezlonguri.

O sumă de 300.000 de lei a fost alocată pentru proiectul tehnic și că urmează să fie selectată o firmă care să realizeze acest proiect după care va fi prezentat în detaliu.

El și-a exprimat speranța ca din primăvară să se treacă la execuția efectivă a proiectului.

Primarul a menționat că una dintre cerințe este ca bazinul principal să fie proiectat astfel încât să poată fi acoperit ulterior.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de