O femeie băută și fără permis din Vicovu de Jos a fost urmărită în trafic aproape trei kilometri până când mașina pe care o conducea a fost blocată și oprită

O femeie în vârstă de 30 de ani din Vicovu de Jos este cercetată pentru mai multe infracțiuni după ce, duminică dimineața, a condus un autoturism deși nu deține permis de conducere, era sub influența alcoolului și a refuzat să oprească la semnalele unui echipaj de poliție.

Potrivit Poliției Județene Suceava, duminică dimineața la ora 00.40, în timp ce acționa pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autovehicul înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia circa 2-3 km, fiind blocat și oprit.

La volan se afla o femeie de 30 de ani, din comuna Vicovu de Jos, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

  Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz  s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)