Amendă pentru zgomotul produs la o secție de producție industrială dintr-o zonă locuită, aplicată de Serviciul de Control în Sănătate Publică Suceava

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a aplicat mai multe sancțiuni pentru neconformități constatate, inclusiv pentru o secție de producție industrială care a produs zgomot într-o zonă locuită.

Potrivit unui comunicat semnat de inspectorul șef Dinu Sădean, Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat în luna decembrie pe lângă acțiuni tematice și 443 de controale care au vizat obiective din categoria aliment și nonaliment.

Astfel, au fost verificate o sursă locală proprie de alimentare cu apă potabilă; zece unităţi de cazare hotelieră, 31 pensiuni turistice; patru zone de locuit; o secţie de producţie industrială; 18 unităţi de desfacere produse cosmetice; două unităţi de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură; 97 utilizatori profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, de turism, cabinete de înfrumuseţare;  șase cabinete de medicină de familie; cinci cabinete medicale ambulatorii; 19 cabinete de medicină dentară; un laborator de analize medicale; un laborator de radiologie dentară și un dispensar T.B.C.

Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat două amenzi, în valoare totală de 6.000 lei, pentru lipsa examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat dintr-o unitate turistică, dar și pentru nerespectarea normelor de igienă în zonele de locuit – prin producerea de zgomot – de către o secţie de producţie industrială.

În ceea ce privește obiectivele din categoria aliment,  inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat 194 controale, respectiv la un producător primar; trei producători şi ambalatori; un distribuitor şi transportator; 103 retaileri; 84 unităţi din sectorul serviciilor alimentare; doi producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

În acest caz au fost aplicate șapte sancţiuni contravenționale în valoare totală de 8.600 de lei în urma constatării lipsei examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat, lipsei graficului pentru înregistrarea temperaturii zilnice de funcţionare din spaţiile frigorifice destinate păstrării produselor alimentare; depozitării în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare utilizate ca materie primă în unitatea de alimentaţie publică. (N.B.)