O tânără de 18 ani, voluntar ISU Suceava, a fost rănită ușor în accidentul în care un autoturism a lovit o ambulanță SMURD. Șoferul trecuse pe culoarea verde a semaforului, dar nu a acordat prioritate ambulanței care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de sâmbătă dimineața produs la intersecția Străzii Universității cu Bulervardul 1 Mai din municipiul Suceava întrucât o tânără aflată în ambulanță a fost rănită ușor.

Inițial, Poliția a arătat că evenimentul rutier a fost o tamponare, fără victime, iar șoferii s-au înțeles în ceea ce privește plata despăgubirilor.

Într-un comunicat transmis duminică se arată că sâmbătă, la ora 09:40, un bărbat de 43 ani, din Suceava, a condus autoturismul pe bld. 1 Mai, având direcţia de deplasare Obcini spre Areni.

„Ajungând la intersecţia cu str. Universităţii a trecut pe culoarea verde a semaforului, însă nu a acordat prioritate de trecerea autospecialei SMURD care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi circula pe str. Universităţii din direcţia ISU Bucovina spre Areni, fiind condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Zamostea, pompier în cadrul I.S.U. Suceava”, se arată în comunicat.

Totodată, se precizează că în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei tinere de 18 ani, din Suceava, membru în echipajul ambulanţei, ca voluntar, care se afla în cabina pacient.

Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de