Tânăr din Botoșani, fără permis, depistat în județul Suceava în timp ce conducea o mașină

Un tânăr din județul Botoșani și tatăl acestuia sunt cercetați penal de poliție după ce tânărul a fost depistat la volanul unei mașini în comuna Dumbrăveni, iar tatăl său, proprietarul autoturismului, era pasager în mașină și știa că acesta nu deține permis.

Astfel, sâmbătă seara, la orele 20:10, polițiștii Postului de Poliţie Dumbrăveni au oprit pentru control, pe  D.C. 65 de pe raza comunei Dumbrăveni, autoturismul condus de către un tânăr de 19 ani, din comuna Vlădeni, județul Botoşani.

Pe scaunul din dreapta a fost identificat în calitate de pasager tatăl conducătorului auto şi proprietarul vehiculului, un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul de 19 ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. 

 Tot din verificări, s-a stabilit faptul că tatăl acestuia, în calitate de proprietar al autoturismului i l-a încredinţat fiului său pentru a-l conduce pe drumurile publice cu toate că ştia faptul că nu este posesor de permis de conducere.

În acest caz se efectuează cercetări pentru  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de  conducere” și „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.(N.B.)