Suceveni fără permis depistați în trafic, în week-end, în timp ce conduceau autovehicule. Unul prezentase un permis fals din Bulgaria și este cercetat și pentru fals și uz de fals


Intră acum și în grupul de

Mai mulți suceveni sunt cercetați penal pentru infracțiuni rutiere după ce au fost depistați, în week-end, în timp ce conduceau autovehicule deși nu au permis de conducere.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, vineri după amiaza, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Poieni Solca, mopedul înregistrat condus de un localnic de 18 ani.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Tânărul este cercetat penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Vineri seara un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe str. Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Grănicești, care circula fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere eliberat de autoritățile bulgare și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care, au constatat faptul că, seria permisului de conducere nu aparține nici tânărului și nici unei alte persoane.Permisul de conducere a fost ridicat pe bază de dovadă pentru continuarea cercetărilor, iar tânărul este cercetat penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

Tot vineri seara, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Marginea, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat până în data de 22.02.2019.

Și acest șofer este cercetat penal pentru”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

Sâmbătă dimineața, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Acesta este cercetat penal pentru de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de