Agresorii polițiștilor din Păltinoasa au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv. Cei doi i-au lovit pe polițiști cu un par, dar și cu pumnii și picioarele. Pentru a se apăra un polițist a tras șapte focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Două persoane care au agresat doi polițiști în Păltinoasa au fost trimiși în judecată în arest preventiv pentru ultraj.

Astfel, George Irimie Carabin și Ionel Carabin au fost trimiși în judecată pentru ultraj, persoanele vătămate fiind polițiștii Vasile Grumăzescu și Diana Alexandra Orhian.

Cei doi sunt acuzați că în seara de 30 decembrie 2018 în jurul orelor 21.43, au agresat fizic doi agenţi de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ambii lovindu-i pe polițiști cu un par în zona capului, precum şi cu pumnii şi cu picioarele,  cauzându-le leziuni pentru care au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile, respectiv  6-8 zile de îngrijiri medicale .

Cei doi mai sunt acuzați și că în data de 29 august 2018, în jurul orei 16,45, au adresat ameninţări cu acte de violenţă unui agent principal de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cei doi agresori urmează să fie judecați de Judecătoria Gura Humorului.

Reamintim că un echipaj format din doi polițiști a intervenit, în 30 decembrie 2018, la Păltinoasa, unde au găsit o persoană în stare de ebrietate, dar ulterior în zonă au venit mai mulți localnici, din aceeași etnie cu primul și au făcut scandal, unul dintre aceștia lovindu-l pe polițist cu o scândură în cap.

În această situație polițistul a tras șapte focuri de avertisment în plan vertical și unul spre agresor care a fost rănit superficial la un braț.

Șeful sindicatului polițiștilor, Iulian Surugiu, a declarat atunci că o patrulă formată dintr-un șef de post și o colegă polițist „au fost atacați de niște indivizi de origine romă cu dosare penale”.

El a spus că polițistul are fractură de piramidă nazală, iar colega sa a fost lovită în cap.(N.B.)


Intră acum și în grupul de