Urmărire în trafic, la Falcău. Polițiștii de frontieră au tras opt focuri de armă pentru prinderea unui șofer care transporta țigări de contrabandă de peste 170.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit țigări de contrabandă de peste 170.000 de lei în urma unei urmăriri în trafic, la Falcău. Polițiștii au tras și opt focuri de armă pentru prinderea șoferului, însă acesta a reușit să fugă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 12 februarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.00, a fost identificat în trafic, pe raza localității Falcău, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul țigărilor de proveniență ucraineană.

„Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, lucrătorii noștri au procedat la urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul și profitând de acoperirile din  teren, a reușit să fugă. Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somațiile legale efectuare de colegii noștri”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că polițiștii de frontieră au constatat faptul că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de țigări provenite din contrabandă și astfel mașina și țigările au fost duse la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.790 pachete cu țigări a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitate infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii fac în continuare verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de