Acasă Social Firmă bucureșteană, reclamată la Poliție de Colegiul Medicilor Suceava după ce a...

Firmă bucureșteană, reclamată la Poliție de Colegiul Medicilor Suceava după ce a anunțat că va realiza proceduri de medicină estetică într-un salon sucevean


Intră acum și în grupul de

Colegiul Medicilor Suceava a reclamat Poliției intenția unei firme bucureștene de a realiza în Suceava proceduri de medicină estetică fără să dețină aviz și autorizații din partea Colegiului Medicilor.

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a declarat că a văzut anunțuri că persoane din București, de la o firmă, urmau să vină la Suceava în 24 februarie pentru a practica proceduri de medicină estetică fără aviz și autorizații din partea Colegiului Medicilor motiv pentru care a sesizat Poliția. El a spus că toate persoanele care doresc să realizeze astfel de proceduri trebuie să obțină avizul Colegiului Medicilor Suceava și că totodată trebuie avizat și spațiul în care urmează să se defășoare aceste proceduri.



Hâncu a menționat că respectivele persoane nu au solicitat astfel de avize și că ar urma să facă asemenea proceduri și în alte orașe din țară. El a spus că din câte a înțeles aceleași persoane au practicat proceduri de medicină estetică în Suceava în luna decembrie a anului trecut, dar că atunci nu a știut de această situație.

Președintele Colegiului Medicilor Suceava a mai spus că este o responsabilitate mare a celor care practică astfel de proceduri pentru că se pot transmite boli, cum ar fi SIDA sau hepatita C, dar că pot să apară și complicații. 

„El a făcut injecția și a plecat. Nu se poate. E o responsabilitate”, a explicat Hâncu.

Întrebat dacă are informații că asemenea proceduri de medicină estetică se practică în Suceava în mai multe saloane de înfrumusețare, el a spus că de acum este treaba poliției să facă astfel de verificări.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a confirmat că a fost făcută o sesizare pe această temă. El a spus că Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Suceava urmează să facă verificări în acest sens.

Mai mulți proprietari de saloane de înfrumusețare din municipiul Suceava contactați de News Bucovina au spus că nu au practicat astfel de proceduri și că nici nu au auzit să fie practicate în saloane, dar s-au arătat deranjați de faptul că există o problemă legată de persoane neautorizate care se ocupă cu proceduri de înfrumsețare la domiciliu pretinzând că o fac ca și hobby și care își promovează activitatea pe rețele de socializare.

Astfel, proprietarii de saloane contactați de News Bucovina au menționat că persoanele care aleg servicii de înfrumusețare, manichiură, pedichiură sau make-up la persoane neautorizate și chiar necalificate în domeniu își pun în pericol sănătatea, aceste activități fiind practicate într-un mediu nu tocmai igienic.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version