Acasă Social Copii din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei și Ipotești au ajuns la spital...

Copii din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei și Ipotești au ajuns la spital după ce s-au rănit în timp ce se aflau la școală. O fetiță s-a accidentat la ora de sport, un băiețel a alunecat pe gheață, iar un altul a căzut cu scaunul pe spate şi a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Trei copii de 9, 13 și 14 ani, din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei și Ipotești, s-au rănit în timp ce se aflau la școală, fiind transportați la spital. Cele trei incidente au avut loc în cursul zilei de joi, 21 februarie.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi, la ora 12.35, Poliția Vatra Dornei a fost sesizată de către Spitalul mun. Vatra Dornei –CPU despre faptul că a fost adus un băiețel de 9 ani, din comuna Dorna Candrenilor, care prezenta leziuni în zona capului.



În pauza dintre cursuri, băiețelul împreună cu mai muți colegi au ieșit în curtea unității de învățământ la joacă, ocazie cu care a alunecat pe gheață și a căzut lovindu-se la față.

Minorul a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei de către învățătoare cu autoturismul personal, diagnosticul fiind „plagă sprâncenată stânga, declarativ cădere pe gheață”.

În cauză se vor continua cercetările, polițiștii întocmind un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

De asemenea, la ora 12.30, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost notificată de către Spitalul municipal Vatra Dornei, Compartimentul Primiri Urgențe, despre faptul că s-a prezentat în cadrul unității spitalicești și o elevă de 13 ani, localnică, care a relatat faptul că s-a accidentat la picior în timpul orei de sport, iar în urma examinării i s-a stabilit diagnosticul de „traumatism gleznă și antepicior stâng, cădere accidentală la ora de sport, nu rămâne internată”.

Poliția Suceava a precizat că fetița urmează cursurile la Școala Generală nr. 1 din municipiul Vatra Dornei, iar la ora de educație fizică și sport, sub supravegherea profesorului, s-a împiedicat, lovindu-se în zona gleznei de la piciorul stâng.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Într-un alt caz, polițiștii din Ipotești au fost sesizaţi prin 112 de către un cadru didactic din cadrul Şcolii Generale cu clasele I-VIII Ipoteşti cu privire la faptul că un elev în vârstă de 14 ani, localnic, s-a lovit într-o sală de clasă.

Elevul a fost găsit de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Suceava care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care l-a transportat la UPU Suceava pentru investigaţii medicale mai amănunţite.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că elevul, în timp ce se afla în sala de curs, s-a jucat balansându-se pe scaun, a căzut pe spate şi a suferit un atac de panică.

Diagnosticul preliminar oferit de membrii echipajului de pe ambulanţă a fost de „TCC minor, traumatism de coloană lombară minor prin cădere de la același nivel”.

Poliția Suceava a menționat că în acest caz nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte penale.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version