O mașină abia scoasă din service a luat foc în toiul nopții, pe o stradă din municipiul Suceava

O mașină Dacia Logan parcată pe strada Traian Ţăranu, din municipiul Suceava, a luat foc în noaptea de joi spre vineri, prejudiciul fiind de aproximativ 10.000 lei.

Potrivit ISU Suceava, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospecială pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardea compartimentul motor al mașinii, cu pericol de propagare la întregul autovehicul, care era prevăzut cu habitaclu compartimentat pentru transport marfă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

El a spus că în incendiu a ars partea din față a mașinii, respectiv compartimentul motor, bordul, roțile din față și au fost afectate și alte elemente din compartimentul șofer.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect”, a menționat Găleată.

Conform Poliției Județene Suceava, autoturismul este proprietatea unei societăți comerciale și este folosit ca mașină de serviciu de către un bărbat de 61 de ani, localnic. Acesta a declarat că a parcat autoturismul în stradă, în dreptul locuinței sale, joi, în jurul orei 19:20,  precizând  că în cursul aceleiași zile mașina a fost scoasă din service,  unde au fost remediate niște probleme la motor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere din culpă”.

(M.T.)