Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” împreună cu preoții din Câmpulung Moldovenesc au donat sânge pentru a salva vieți


Intră acum și în grupul de

Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” în colaborare cu Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc au organizat, joi , o acțiune de donare de sânge. Cu acest prilej, 40 de elevi militari cu vârsta de peste 18 ani s-au alăturat acestei campanii umanitare, sub atenta supraveghere a cadrelor medicale din colegiu, anunță responsabilul de informarea şi relaţii publice, Georgiana Lupu.

Potrivit sursei citate, cei care au donat sânge pentru prima dată au aflat că această activitate trebuie să respecte anumiţi paşi pentru a putea fi efectuată corect.

 Donatorul primeşte un chestionar în care sunt trecute datele personale şi declaraţii despre istoricul său medical. După completarea chestionarelor urmează un consult medical ce constă în cântărire, măsurarea tensiunii arteriale și puls  și măsurarea nivelului hemoglobinei din sânge

Tot în cadrul acestei campanii umanitare, elevii militari au aflat că sângele recoltat de la o singură persoană poate salva până la trei vieți, iar persoanele care donează sânge în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de infarct şi accident vascular cerebral.

Cu ajutorul acestei acțiuni, elevii militari și reprezentanții Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc speră să reprezinte un exemplu pentru comunitate, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de