Acasă Social Medici suceveni vor putea face schimb de experiență în unități spitalicești din...

Medici suceveni vor putea face schimb de experiență în unități spitalicești din landul austriac Stiria, iar medici austrieci ar putea opera la SJU Suceava. Flutur:Partea austriacă este interesată să deschidă și o clinică în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, după întâlnirea pe care a avut-o la Graz în domeniul sănătății că s-a discuta despre posibilitatea schimburilor de experiență pentru medicii suceveni, dar și a unor medici austrieci să opereze la Spitalul Județean Suceava.

Flutur a spus că a participat la discuții au participat din partea austriacă Gunter Nebel de la Sanlas Holding,  Jorg Hohensinner din partea Wachkoma Osterreich și Jurgen Samwald de la Vameddespre, iar managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu și dr. Florin Filip.



Președintele Flutur a spus că în cadrul discuțiilor s-a conturat ideea unei posibile colaborări în domeniul tratamentelor de recuperare în cardiologie, neurochirurgie și chirurgie.

„Partea austriacă este interesată chiar să deschidă o clinică în Bucovina”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că s-a discutat și despre proiectul Spitalului de Copii care urmează să fie construit la Suceava în ceea ce privește experiența austriacă în organizarea spitalelor de copii cu maternitate inclusă.

„Am discutat și despre un posibil schimb de experiență și practica pe care ar putea să o facă medici suceveni la Graz și în landul Stiria , dar și posibilitatea ca medici austrieci să opereze la SJU Suceava. S-au stabilit contacte și termene și sper să apară și rezultate concrete”, a spus Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version