Persoanele băute sau care vagabondau, îndepărtate de polițiști din zona parcurilor din municipiul Suceava: Zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora

Polițiștii suceveni au lansat o acțiune de creștere a siguranței stradale, care este o prioritate, mai ales că din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public.

Potrivit Poliției Județene Suceava, având în vedere aceste considerente, dar şi faptul că zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora, unde să se simtă în deplină siguranţă, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a parcurilor  de pe raza municipiului Suceava.

Astfel, Poliția Municipiului Suceava a desfășurat, joi,  între orele 20.00 – 24.00 o acțiune pe raza municipiului privind asigurara ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non stop, precum și în ceea ce privește prevenirea faptelor cu violență comise în proximitatea acestora.

La acțiunea organizată au participat în total 33 polițiști, 9 jandarmi și 6 polițiști locali, acționându-se cu 12 autospeciale din dotare.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 130 de persoane, iar față de 38 dintre acestea luându-se măsura atenționării/avertizării cu privire la modul de comportare în societate.

Totodată, au fost verificați opt agenți de pază și au fost legitimate, stabilindu-se situația juridică a acestora, 20 de persoane străine de localitate și au fost verificate 37 de obiective și peste 100 de autovehicule.

Toate persoanele identificate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care vagabondau au fost îndepărtate din zona parcurilor, fiind direcţionate către domiciliile lor, iar în unele cazuri dispunându-se transportul la unităţi medicale.

„Pozitiv este faptul că în urma acţiunii derulate nu a fost înregistrată nici o sesizare privind infracţiuni stradale în zona parcurilor, cetăţenii având premisele de a se bucura de momente de relaxare în deplină siguranţă”, subliniază Poliția Suceava.(N.B.)