30 de stupi de albine au ars într-un incendiu izbucnit din cauza unei țigări nestinse, la Rădăuți

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri după-amiază în municipiul Rădăuți, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți intervenind cu două autospeciale de stingere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardea vegetația uscată de pe un teren, iar flăcările erau propagate la mai mulți stupi de albine și la un depozit (în aer liber) de cauciucuri uzate. Trei saivane dezafectate, aflate în imediata apropiere, erau în pericol să fie cuprinse de foc.

„Cel mai probabil, din cauza unei țigări nestinse (aruncată pe vegetația uscată),  au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată, 30 de stupi de albine și 30 de cauciucuri uzate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cele trei saivane dezafectate și 70 de stupi de albine”, a spus Găleată.

El a menționat că miercuri seară și pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, în care a ars vegetația uscată de pe un teren cu o suprafață de aproximativ 6 hectare, în satul Pleșca, comuna M-rea Humorului.

Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a fost foc deschis în spații deschise, pentru igienizarea terenului.

(M.T.)