Bătrână din Verești, bătută de fiul ei pentru că a refuzat să îi dea bani pentru băutură


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au emis în cursul zilei de miercuri, 10 aprilie a.c., un nou ordin provizoriu de protecție, după ce o femeie în vârstă de 71 de ani, din comuna Verești, a fost agresată de către fiul ei de 27 ani, din aceeași localitate.          

Potrivit Poliției Județene Suceava, din primele verificări efectuate a rezultat că femeia de 71 de ani locuieşte împreună cu fiul ei  pe raza comunei Verești, unde deţine locuinţă proprietate, iar în dimineața zilei de miercuri, în jurul orei 10:40, în timp ce femeia de 71 se afla în grădina locuinței, unde efectua munci agricole, fiul acesteia a venit și i-a cerut bani pentru băuturi alcoolice.

Întrucât  aceasta  a refuzat să-i dea bani, bărbatul de 27 ani i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri cu palmele.                                     

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie” şi întrucât din verificările efectuate s-a stabilit că exista risc iminent asupra vieții și integrității victimei, polițiștii au emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de respectiv 5 zile, începând cu data de 10.04.2019.

De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de