Accident pe DN 2 între Dărmănești și Suceava din cauza unui cal nesupravgheat. O femeie a încercat să evite calul și a tamponat o mașină care circula din sens opus. Poliția Suceava: Lăsarea nesupravegheată a animalelor poate atrage proprietarilor răspunderea penală


Intră acum și în grupul de

Lăsarea nesupravegheată a animalelor pe carosabil reprezintă un real pericol pentru siguranța traficului rutier, iar în special, pe timpul nopții, apariția unor animale domestice sau sălbatice pe partea carosabilă generează un risc sporit de accident rutier, avertizează Poliția Județeană Suceava.

În acest sens, polițiștii suceveni recomandă încă o dată șoferilor să circule cu viteză redusă pe raza localităților, dar și pe segmentele de drum din zonele împădurite, semnalizate cu marcaje rutiere care avertizează cu privire la riscul apariției pe carosabil a unor animale sălbatice.

Sursa citată precizează că evitarea unor astfel de potențiale obstacole necesită o atenție sporită și reflexe foarte bune și poate fi făcută doar în condițiile unei viteze reduse de deplasare.

 Totodată, pe lângă recomandările pentru șoferi, Poliția Județeană Suceava atrage atenția și proprietarilor de animale cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru ca acestea să nu ajungă pe carosabil pentru că lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 500 lei, iar în cazul în care acest fapt a generat și producerea unui eveniment rutier, poate fi atrasă și răspunderea penală în consecință.

Poliția Județeană Suceava arată că în cursul zilei de sâmbătă au fost două astfel de evenimente care nu au avut însă urmări grave.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 21:00, o femeie de 30 ani, din comuna Ipotești, în timp ce conducea autotursimul pe DN 2, din direcția Dărmănești către Suceava, a încercat să evite un cal nesupravegheat ce se afla pe drum, a pătruns pe contrasens și a intrat in coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Brăiești, județul Botoșani.

În urma impactului cele două autovehicule au suferit pagube materiale.

Cu ocazia cercetărilor la fața locului nu s-a putut identifica proprietarul calului,urmând a se efectua verificări cu privire la stabilirea identității acestuia.Cei doi conducători auto au fost conduşi la Spitalul Judeţean Suceava, unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, un bărbat de 31 ani, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, având direcția de deplasare spre municipiul Vatra Dornei, a surprins și accidentat mortal o căprioară ce a i-a sărit în fața autoturismului.În urma producerii accidentului, a rezultat avarierea în partea din față a autoturismului, fără a exista victime omenești. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliția Suceava mai arată că pe lângă recomandările preventive precizăm faptul că, în astfel de cazuri, șoferul este obligat, conform legislatiei in vigoare (articolul 79 din Codul Rutier), sa se prezinte in termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, pentru intocmirea documentelor de constatare. Poliția constată accidentul conform normelor legale in vigoare și elibereaza documentele necesare conducatorului auto pentru ca acesta să-și poată repara mașina. (N.B.)


Intră acum și în grupul de