Număr egal de pietoni și șoferi sancționați de polițiștii suceveni. Pietonii pentru că nu au respectat normele rutiere, iar șoferii pentru că nu au acordat prioritate pietonilor


Intră acum și în grupul de

Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat  marți și miercuri, o acţiune pentru  pietoni şi  conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.180 lei, din care 6 față de pietonii care au încălcat normele rutiere, 6 față de conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor și 22 alte abateri.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute 7 permise de conducere, din care 6 pentru neacordarea priorității pietonilor.

În cadrul acțiunii, un echipaj rutier a oprit pentru control, marți, la ora 18;40,  pe str. Jean Bart din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un localnic care care mirosea a alcool.

 Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz, s-a deschis dosar penal pentru  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (Adelina Cristina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de