Secţia de infecţioase a Spitalului Judeţean, ticsită de pacienţi cu boli de sezon


Intră acum și în grupul de

Şeful Secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Corina Stănescu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la triajul secţiei, zilnic se prezintă în medie 80-90 de pacienţi. Bolile de sezon fac ravagii în judeţul Suceava, săptămâna trecută fiind înregistrate peste 2.500 de cazuri noi de viroze, 1.120 de bronhopneumonii şi pneumonii şi 15 de gripă. „Secţia este la capacitate maximă. Îi internăm pe cei care vin în stare gravă, febrilă, unde pot apărea complicaţii. Pe cei cu stadii mai uşoare, după ce le facem toate investigaţiile şi le dăm tratament, încercăm să îi convingem să se trateze la domiciliu, unde şi condiţiile sunt mai bune. Sunt şi pacienţi mai în vârstă, care ţin să se trateze în spital, şi nu acasă”, a afirmat Corina Stănescu, menţionând că această aglomeraţie înregistrată în secţia de boli infecţioase se datorează şi lipsei asistenţei la domiciliu.
Aceasta a precizat că judeţul Suceava este un judeţ santinelă de supraveghere a gripei, de aceea raportările şi determinările sunt mai riguroase.

Şeful Secţiei de boli infecţioase a menţionat că această creştere a infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare se datorează temperaturilor atmosferice ridicate, iar virusul a găsit condiţii prielnice să se înmulţească. Corina Stănescu recomandă sucevenilor să se autoprotejeze, să evite colectivităţile, la primele simptome – febră, dureri musculare, frisoane, stări de greaţă, dureri de cap, să meargă la medic şi să se izoleze la domiciliu.
În spitalul judeţean nu s-a înregistrat nici un caz de deces generat de afecţiuni bronhopneumatice post gripale.


Intră acum și în grupul de