La Spitalul Judeţean se va reinstala cutia pentru reclamaţii


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cadrul unităţii va fi reinstalată cutia pentru reclamaţii şi sugestii. „Deşi nu a existat nici o reclamaţie oficială, la noi au ajuns unele nemulţumiri ale persoanelor ce s-au confruntat cu probleme privind comportamentul unor angajaţi”, a declarat medicul Brădăţan, cu menţiunea că vor fi luate în calcul chiar şi reclamaţiile anonime dacă vor fi concrete. „Pentru a fi luate în considerare, sesizările trebuie să fie obiective, nu la modul general. Pacientul sau persoana ce face reclamaţia trebuie să fie exact/exactă. Să precizeze secţia şi persoana ce a condiţionat actul medical sau administrativ de anumite beneficii. Dacă reclamaţia este concretă, se va declanşa o anchetă, iar cel vinovat va suporta consecinţele”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, susţinut şi de directorul medical, Doina Elena Ganea. „Vrem ca reclamaţia să redea o situaţie exactă, pentru ca persoana respectivă să plătească, nu tot colectivul”, a afirmat directorul medical.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a afirmat că au existat nişte plângeri verbale referitoare la cantitatea alimentelor ce la sunt oferite pacienţilor şi că unii pacienţi au fost nevoiţi să îşi suplimenteze raţia de hrană. „Meniul zilnic este stabilit de dietetician, în funcţie de secţii şi necesarul de calorii. Regimul este unul variat, are un anumit gramaj şi energie calorică”, a precizat medicul Brădăţan.
Şi directorul medical a menţionat că este surprins de această situaţie, cu atât mai mult cu cât există numeroase cazuri în care pacienţii nu reuşesc să mănânce tot. „De multe ori nici nu mănâncă suplimentele, de exemplu iaurturile şi le pun în frigidere pentru a le consuma mai târziu, la alte ore, sau cei necăjiţi le pun la păstrare pentru a le lua acasă”, a declarat Doina Elena Ganea.

Alocaţia de hrană stabilită prin Hotărâre de Guvern este în medie de 7 lei, iar pentru secţiile cu un aport suplimentar de hrană – TBC, HIV SIDA, lehuze, alocaţia este de 10 lei.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a mai spus că reclamaţii au mai existat şi la schimbarea lenjeriei, când un pacient ar fi dat o atenţie unei infirmiere pentru a-i înlocui lenjeria patului. „Lenjeria patului trebuie schimbată imediat ce pacientul este instalat în salon şi ori de câte ori este necesar”, a spus medicul Brădăţan, cu precizarea că abaterile trebuie sancţionate.


Intră acum și în grupul de