Peste 200 de suceveni, din care 135 doar în luna mai, au ajuns la UPU după ce au fost înțepați de căpușe. Vezi sfatul medicilor pentru a evita înțepăturile de căpușe


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de persoane, între care şi copii, s-au prezentat de la începutul acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru îngrijiri medicale după ce au fost înţepate de căpuşe.

Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primiri Urgenţe Suceava, în primele cinci luni ale anului, 215 persoane s-au adresat UPU după ce au fost înţepate de căpuşe,  cele mai multe cazuri fiind înregistrate în ultimele două luni, respectiv 63 în luna aprilie şi 135 în cursul lunii mai.

Doi dintre pacienţi au necesitat internarea în Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate, iar un copil în vârstă de 3 ani a fost internat în Secţia de Chirurgie Infantilă.

De remarcat este că din totalul pacienţilor înţepaţi de căpuşe, 91 sunt copii, dintre aceştia 17 s-au adresat UPU în luna aprilie, iar 68 în luna mai.

Pentru evitarea înţepăturilor de căpuşe, specialiştii recomandă adoptarea unor măsuri de protecţie individuală la petrecerea timpului în aer liber, printre acestea numărându-se purtarea unor haine în culori deschise şi cu textură mai deasă pentru a putea fi observate mai uşor insectele parazite, purtarea de încălţăminte închisă, acoperirea capului cu şepci sau pălării, inspectarea corpului cu atenţie, întrucât căpuşele se pot fixa în orice zonă a corpului fără a provoca disconfort, iar în cazul care o persoană a fost muşcată de căpuşă se recomandă prezentarea la medicul de familie sau la camera de gardă.

(L.B)


Intră acum și în grupul de