Copii adoptaţi şi părinţii lor au participat, marţi, cu prilejul Zilei Adopţiei, la o acţiune organizată de DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr 30 de copii adoptaţi, împreună cu părinţii lor, au participat, marţi, cu prilejul Zilei Adopţiei, la o acţiune organizată de DGASPC Suceava, dedicată familiilor adoptive.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nadia Creţuleac, a informat, marţi, într-un comunicat de presă, că acest eveniment a avut ca scop “celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale”.

“Inițiativa de a marca, la Suceava,  Ziua Națională pentru Adopție  s-a născut în  anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală”, a subliniat Creţuleac.

Ea a mai spus că participanţii la eveniment, copiii şi părinţii acestora,  s-au întrecut “în a-și colora visele” în cadrul unui concurs de desene.

Directorul executiv al DGASPC Suceava a menţionat că în programul eevenimentului au fost incluse şi discuţii la care au participat părinții adoptivi şi specialiști ai Biroului de Adopții și post-adopții, fiind abordate subiecte precum împlinirea de a fi părinte, iar familiile care intenţionează să mai adopte încă  un copil  au fost încurajate pe această cale “să consulte profilul copiilor greu adoptabili”.

Reprezentanţii DGASPC Suceava au înmânat diplome copiilor participanţi, realizate cu sprijinul Fundaţiei “Te aud România”, precum şi cărţi donate de Asociația ”Zâmbete în Bucovina”,  iar cu sprijinul Asociației Multicare, li s-a oferit și câte o felie de tort.

La finalul acţiunii, visele colorate ale copiilor, ilustrate în desene, au fost reunite într-un afiş.

“A fost o zi absolut minunată, animată de specialiștii din cadrul Biroului Adopții și Post-Adopții, în care atât copiii cât și părinții acestora au socializat, au legat prietenii și s-au bucurat împreună.

 O zi minunată în care cu  toții am celebrat adopția ca pe o cale firească și minunată de a deveni părinte!”, se mai precizează în comunicatul de presă al DGASPC Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de