IŞJ reglează schema gradaţiilor de merit


Intră acum și în grupul de

Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava a validat listele ce conţin cadrele didactice care vor primi, începând cu luna iulie a acestui an, gradaţii de merit. Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele 648 de cereri au fost aprobate 384. „S-a trecut şi de faza de contestaţie, lista urmând a fi validată de Ministerul Educaţiei”, a precizat Vasile Monacu, cu menţiunea că au existat 24 de contestaţii ce au fost soluţionate atât în favoarea, cât şi în defavoarea deponenţilor.

Cele mai multe gradaţii de merit vor reveni învăţătorilor, un număr de 67, aceştia fiind şi cei mai mulţi la nivel de judeţ, cca 2.000. Gradaţii de merit vor primi şi un număr de 42 de educatori, 26 de profesori de limba română, 25 de directori de şcoli, câte 21 de profesori de matematică şi educaţie fizică, 20 de profesori de discipline tehnice, dar şi pentru restul disciplinelor „în mod echilibrat”. La polul opus, cu câte o gradaţie de merit pe disciplină se află limba rusă, ucraineană, laboranţi, pedagogi.

Anul trecut au fost aprobate un număr de 416 gradaţii de merit. „Numărul este mai scăzut, deoarece acum 4 ani, printr-o hotărâre aberantă, s-a dat gradaţie de merit tuturor celor care au depus cereri, indiferent dacă aveau 20 de puncte sau 98 de puncte, iar acum trebuie reglată schema”, a precizat adjunctul IŞJ Suceava.
Gradaţia de merit se acordă pe parcursul a 4 ani şi reprezintă 25 la sută din salariu.


Intră acum și în grupul de