Şcolile de arte şi meserii se desfiinţează, iar în judeţ sunt două în construcţie


Intră acum și în grupul de

La Inspectoratul Şcolar Suceava sosesc de la Ministerul Educaţiei bani pentru achitarea datoriilor de anul trecut, pentru lucrări deja efectuate şi neplătite. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că luni au sosit 5,9 milioane de lei, din sumele alocate anul trecut prin Hotărâre de Guvern, dar nu au mai ajuns şi în conturile de la Suceava, bani ce vor fi transferaţi pentru lucrări şi 900.000 lei pentru investiţii directe.

Cât priveşte cele două şcoli de arte şi meserii, la Grupul Şcolar Dorna Candrenilor şi Centrul Şcolar Gura Humorului ce sunt în construcţie, în contextul în care ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat desfiinţarea acestui tip de şcoli şi înfiinţarea de licee tehnice, şeful IŞJ Suceava a menţionat că lucrările de construcţie vor continua. „Avem nevoie de licee tehnologice până la urma urmelor, deci este nevoie de spaţiu”, a declarat Petru Carcalete, cu precizarea că la Grupul Şcolar Dorna Candrenilor lucrările sunt mai avansate pentru că au demarat mai devreme. Acesta a mai spus că licitaţiile pentru construcţia celor două şcoli de arte şi meserii au fost efectuate de comunităţile locale.

De asemenea, în judeţul Suceava se mai află în construcţie două campusuri şcolare, la Grupul Şcolar Vicovu de Sus şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava, la acesta din urmă lucrările fiind mai avansate. Semestrul trecut au fost finalizate şi date în folosinţă noi sedii de grădiniţe cu program normal în cartierul sucevean Obcini şi în comuna Marginea şi de şcoli generale la Calafindeşti şi Milişăuţi.


Intră acum și în grupul de