Restrângeri de activitate pentru 100 de cadre didactice sucevene


Intră acum și în grupul de

Inspectorul general-adjunct al IŞJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a declarat marţi, că vor intra în restrângere de activitate circa 100 de catedre din învăţământul preuniversitar sucevean, ceea ce înseamnă un număr „aproximativ egal” de cadre didactice sau chiar puţin mai mare faţă de anul trecut. Daniel Hrenciuc a precizat că cele mai multe catedre restrânse sunt la învăţători, unde s-au raportat 26 restrângeri, urmând catedrele la pregătirea practică cu 12, discipline tehnice cu 13, apoi 6 la muzică, câte 5 la educatoare şi matematică.

În această perioadă, în cadrul mişcării de personal din acest an, comisia de mobilitate de la IŞJ reanalizează şi operează modificări la restrângerile de activitate. „În paralel cu aceste restrângeri, noi pregătim catedrele pe care colegii noştri se pretransferă prin restrângere de activitate, iar în acest sens vom bifa pe lista cu posturile vacante pe cele care vor fi ocupate de aceste cadre, în ordinea punctajelor din dosare. Pentru ca rezolvarea să fie bună, le recomandăm cadrelor didactice, şi am transmis asta şi în şcoli, să completeze şi o cerere pentru pretransfer atunci când vin cu cererea pentru restrângere de activitate.

În cazul în care nu vom rezolva toate restrângerile, îi vom detaşa în etapa următoare astfel ca situaţia să fie rezolvată până la toamnă”, a declarat Daniel Hrenciuc. Adjunctul IŞJ Suceava a mai precizat că, în cazurile în care nu se poate face o departajare a dascălilor cu acelaşi punctaj, o comisie va face o evaluare externă, care cuprinde, în afară de evaluarea prin punctaj, o inspecţie la clasă.


Intră acum și în grupul de