Acasă Social Elevii Şcolii nr. 1 au trecut la ecologizarea de primăvară

Elevii Şcolii nr. 1 au trecut la ecologizarea de primăvară


Intră acum și în grupul de

Primele semne ale primăverii le-au indicat elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Suceava că e vremea curăţării spaţiilor verzi din perimetrul unităţii şi din zonele apropiate acesteia. Primăria Suceava a sprijinit instituţia în procurarea de mănuşi de unică folosinţă şi saci menajeri pentru colectarea pe categorii a deşeurilor.

„Elevii au fost înştiinţaţi despre demararea acestei acţiuni şi au participat cu destul entuziasm, înţelegând că putem trăi într-un mediu curat doar dacă ni-l facem astfel şi, mai ales, dacă-l păstrăm curat. De altfel, pentru promovarea acestor idei au fost create postere cu sloganuri precum „Iubiţi natura” sau „Doar împreună pentru un oraş curat”. Elevii şi cadrele didactice au purtat ecusoane cu un copac verde, simbol al naturii curate şi al unui mediu sănătos”, precizează directorul Şcolii nr. 1 Suceava, Tamara Brutaru, apreciind şi implicarea unor reprezentanţi ai părinţilor, care au venit cu idei pentru reamenajarea spaţiilor verzi din faţa şcolii, diversificarea plantelor şi realizarea corectă a lucrărilor de întreţinere.



Dacă elevii claselor mici s-au implicat doar în selectarea deşeurilor, elevii claselor mai mari au contribuit la curăţarea spaţiilor verzi, înlăturând resturile vegetale şi pregătind terenul pentru plantarea viitoarelor plante. De asemenea, s-a realizat curăţenia unui spaţiu verde din imediata apropiere a şcolii, spaţiu frecventat de elevii şcolii după terminarea programului şcolar. Întreaga acţiune a fost apreciată de elevi, părinţi, cadre didactice şi nu în ultimul rând, de cetăţenii din cartier.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version