Razie cu prilejul Zilelor Sucevei: un bărbat a fost plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Amintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii au efectuat o razie de amploare pe străzile Sucevei.

Pe lângă cazurile deja relatate, un bărbat de 36 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de azile.

Acesta a fost stopat de polițiști duminică noaptea, pe la 00:30.

Inițial, șoferul nu s-a conformat la semnalul polițiștilor de a stopa mașina, prin urmare s-a procedat la urmărirea și blocarea în trafic a vehiculului fugarului.

Bărbatul, locuitor al satului Pătrăuți, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou  Suceava, unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a procedat la verificarea în baza de date națională a poliției, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere fiind cercetat pentru „coducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În urma administrării probatoriului în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier au dispus față de suspect măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, propunere însușită de acesta.

Astfel, față de el a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, ocazie cu care celui în cauză i-au fost impuse, printre altele, obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu și obligația de a nu conduce nici o categorie de vehicule.


Intră acum și în grupul de