Acasă Social Ploile torențiale au inundat mai multe gospodării din localitățile din județul Suceava....

Ploile torențiale au inundat mai multe gospodării din localitățile din județul Suceava. În Gura Solcii a fost afectat un pod tehnologic


Intră acum și în grupul de

În noaptea de 24/25 iunie, pompierii suceveni au primit mai multe apleuri privind inundațiile din gospodării din județ, cauzate de ploile torențiale din ultima perioadă.

Imagine ilustrativă

În jurul orei 03:00, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o curte din orașul Vicovu de Sus și pentru decolmatarea unei fântâni din localitatea Straja.



De asemenea, mai multe echipaje de pompieri au monitorizat în permanență, pe parcursul acestei nopți și dimineți, zonele afectate de ploile torențiale.

În localitatea Gura Solcii, un pod tehnologic, din tuburi de beton, a fost afectat de ape, iar autoritățile intervin pentru remedierea urgentă a situației.

Și la ora transmiterii acestor informații, echipajele pompierilor sunt în teren, în zonele Vicovu de Sus și Gura Solcii, pentru monitorizare și intervenție, în funcție de situația găsită la fața locului.

Amintim că luni, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu pe cursuri de apă din județul Suceava. Avertizarea viza bazinele hidrografice din Nord-Estul țării.

Totodată, Administrația Bazinală Siret, care coordonează și activitatea din județul Suceava, a cerut, luni, populației să evite activitățile pe malurile albiilor cursurilor de apă și să urmărească semnalele sonore de avertizare de la baraje în condițiile în care se fac deversări din lacurile de acumulare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version