Acasă Social Gheorghe Flutur: Dezvoltarea Spitalului Județean Suceava este o prioritate a mandatului meu....

Gheorghe Flutur: Dezvoltarea Spitalului Județean Suceava este o prioritate a mandatului meu. Provocările din ultimul timp pe sănătate sunt tot mai multe și mai dureroase și atunci trebuie să răspunzi acestor așteptări


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Suceava este una dintre prioritățile mandatului său, subliniind că sănătatea este unul dintre sectoarele care necesită foarte multă atenție.

El a spus că în ultimii zece ani a ținut ritmul de investiții la Spitalul Județean Suceava și că au fost alocați în fiecare an sume consistente pentru lucrări de investiții sau dotări și îmbunătățirea actului de sănătate.



„Este o prioritate a mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Suceava. Aproape 60 de milioane de lei alocăm în acest an spitalului județean. În țară sunt puține județe care au alocări atât de mari”, a adăugat Flutur.

El a arătat că, din păcate, provocările din ultimul timp pe sănătate sunt tot mai multe și mai dureroase și atunci trebuie să se răspundă acestor așteptări.

„În zona de oncologie, din păcate, statistica ne arată că nu e cea mai bună situație în județul Suceava și atunci trebuie să venim în întâmpinare cu astfel de proiecte”, a spus Flutur.

El a menționat că imaginea bună a Spitalului Județean Suceava a fost construită picătură cu picătură.

„Ne-am asumat responsabilități. Nu e suficient. Parcă în fiecare zi sunt provocări mai mari.În fiecare zi discutăm: Ce facem cu secția de arși, unde construim cantina-restaurant, ce facem cu extinderea parcărilor, ce facem cu spațiile verzi, care sunt pașii următori în SJU Suceava pentru a-l transforma în clinic, care este impactul, cum ne văd celelalte entități din zonă”, a spus Flutur.

El a adăugat că și lui îi ia mult timp problematica foarte complexă a sănătății.

„Nu se închide managementul la nivelul întregului județ. Ar fi mult mai bine să ne întâlnim mai des și cu ceilalți manageri de spitale și să putem să coordonăm mai eficient acest sector”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version