Un muncitor necalificat a ajuns la spital după un accident de munca la cimitirul evreiesc din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un muncitor necalificat în vârstă de 45 ani a ajuns la spital după un accident de muncă produs joi, în timpul reamenajării unui monument funerar din cimitirul evreiesc din municipiul Suceava.

Bărbatul, domiciliat în comuna Bălăceana, este angajatul unei societăți comerciale din Ipoteşti. Acesta, împreună cu o echipă de muncitori, efectua o serie de lucrări în jurul monumentului funerar.

Bărbatul efectua lucrări de şlefuire a monumentului funerar cu ajutorul unui polizor unghiular prevăzut cu disc abraziv lamelar. La un moment dat, acesta s-a împiedicat şi în cădere s-a lovit cu faţa de discul abraziv al polizorului aflat în funcţiune.

La fața locului a fost chemați medicii, iar bărbatul a fost transportat la UPU Suceava pentru ai fi acordate îngrijiri medicale. Acesta a fost diagnosticat cu ,,plagă contuză mentonieră” şi a rămas la spital pentru continuarea investigaţiilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Potrivit datelor noastre, acesta este al patrulea accident de muncă petrecut pe raza județului Suceava de la începutul lunii curente.

Anterior, la Rădăuți, Vatra Dornei și în satul Sf. Ilie angajații unor firme de construcții au fost răniți în timpul muncii.


Intră acum și în grupul de