Accident de muncă în Șcheia. Un muncitor a căzut de la etajul cinci


Intră acum și în grupul de

Un muncitor a fost grav rănit după ce a căzut, marți, de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție în satul Sf. Ilie din comuna Șcheia.

Bărbatul din comuna Zvoriștea era angajat cu contract de muncă la o companie de construcții.

Astfel, bărbatul, împreună cu un alt coleg, efectuau lucrări de construcție pe planșeul de la etajul cinci al blocului.  La un moment dat, pe fondul neatenției, victima a sărit pe placa de polistiren ce acoperea golul de vizitare, fără să știe că sub plăcile de polistiren, anterior, au fost demontate panourile existente. Prin urmare, bărbatul a  căzut în gol până la subsolul blocului, accidentându-se grav.

În urma leziunilor suferite, bărbatul a început să sângereze și și-a pierdut cunoștința. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava UPU, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, având diagnostic preliminar „traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, fracturi antebraț drept și glezna dreaptă, plagă delabrantă gambă stânga”, medicii hotărând introducerea acestuia într-o stare de comă indusă. De asemenea i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în baza unei ordonanțe, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Acesta este al treilea accident de muncă din județul Suceava, din această lună, despre care relatează NewsBucovina. Anterior, la Rădăuți și Vatra Dornei angajații unor firme de construcții au fost răniți în timp ce efectuau lucrări de profil.


Intră acum și în grupul de