Proiectul amenajării a peste 4000 de locuri de parcare în municipiul Suceava va fi reluat. Harșovschi: După modificarea Codului Administrativ majoritatea în jurul PNL din Consiliul Local va putea vota proiectul în această lună


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că proiectul de modernizare a peste 4000 de locuri de parcare din municipiu va intra în această lună în dezbaterea Consiliului Local și va putea fi aprobat după modificarea Codului Administrativ, ceea ce înseamnă că urmează să fie pus în aplicare.

„Acum doi ani de zile intram în Consiliul Local cu un proiect de modernizare a unui număr de 4.364 de locuri de parcare în municipiul Suceava. Tot ce înseamnă municipiul Suceava, indiferent de cartier, toate aceste locuri pe care sucevenii și le-au amenajat în locuri de parcare să le reabilităm așa cum am făcut în alte zone. Dorim ca Suceava să aibă parcări reabilitate total”, a spus viceprimarul.

El a arătat că în ultimii doi ani, din nefericire nu a găsit înțelegere în Consiliul Local pentru a obține votul pentru acest proiect întrucât era necesară o majoritate de două treimi din voturi și s-a stat în votul celor de la PSD.

„În această lună vom putea aproba acest proiect de reabilitare a tuturor locurilor de parcare din municipiul Suceava pentru că s-a modificat Codul Administrativ și nu mai e nevoie de două treimi. Majoritatea formată în jurul PNL din Consiliul Local va putea vota acest proiect în această lună”, a spus Harșovschi.

El a arătat că o parcare cu 96 de locuri de parcare din zona birourilor notariale și de avocatură, de peste drum de Policlinică nu poate fi amenajată pentru că cei din PSD nu au votat în favoarea modernizării și că mașinile sunt parcate în diverse zone pe spații neamenajate pentru că cei din PSD s-au opus.

În aceste condiții, în ședința CL Suceava din această lună va fi supus dezbaterii și aprobării proiectul inițiat în 2017.

„Sper eu ca în al 12-lea ceas, simbolic, sper eu, ca cei de la PSD să fie alături de suceveni, chiar dacă nu mai e nevoie de votul lor și să voteze acest proiect, un proiect care a fost blocat de nenumărate ori cu diferite pretexte: fie Registrul Spațiilor Verzi, fie că unele locuri nu sunt bune și se poate reabilita spațiul verde”, a spus viceprimarul.

El a explicat că după ce acest proiect de hotărâre va fi adoptat, se va trece în domeniul privat al municipiului Suceava aceste 4.364 de locuri de parcare, urmând ca apoi să fie făcut un proiect de amenajare a lor și să fie scoasă la licitație execuția lucrării.

După finalizarea lucrărilor de amenajare a locurilor de parcare, ce va dura 24 sau 36 de luni, acele parcele vor intra în domeniul public al municipiului astfel încât să nu poată fi retrocedat, vândut sau revendicat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de