Accident pe un șantier de construcții din Gura Humorului. Un horn s-a prăbușit peste un bărbat


Intră acum și în grupul de

Un nou accident de muncă a avut loc, miercuri, în județul Suceava. Un muncitor a suferit multiple traumatisme și o fractură după ce un horn s-a prăbușit peste el, în timp ce bărbatul muncea la construcția unui bloc locativ.

Bărbatul de 47 de ani, din județul Vaslui, este angajatul unei societăți comerciale vasluiene, care efectuează lucrări de construcție a unui imobil în Gura Humorului.

Astfel, acesta executa lucrări de compactare şi nivelare a fundului unei gropi de la fundaţia imobilului în construcţie şi la un moment dat, în timp ce se folosea de o placă vibrantă de compactare, probabil din cauza trepidaţiilor, un horn din cărămidă de pe marginea gropii unde se lucra, s-a desprins şi a căzut în groapă, prinzându-l dedesubt pe bărbat, care a fost scos de sub horn de către colegii de muncă.

Muncitorul a fost transportat iniţial la Spitalul din Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism, traumatisn cranio facial, traumatism toraco lombar drept, hemopeumo torace dreptşi, fractură gambă drept”, fiind trimis ulterior cu o ambulanţă la Spitalul Județean Suceava pentru investigaţii amănunţite.

Despre producerea evenimentului urmează a fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Amintim că pe 10 iulie, un alt muncitor a fost grav rănit după ce a căzut, marți, de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție în satul Sf. Ilie din comuna Șcheia.

Pe lângă acestea două cazuri, alte două accidente de muncă au avut loc pe raza județului Suceava de la începutul lunii curente.


Intră acum și în grupul de