Doua cazuri de contrabandă cu țigări constatate în localități sucevene din apropierea frontierei


Intră acum și în grupul de

În decursul zilei de marți, polițiștii suceveni au depistat două mașini ce transportau țigări de contrabandă pe raza județului Suceava. În total, au fost confiscate 320 de pachete cu țigări de contrabandă.

Astfel, în jurul orei 02:45, în localitatea Grănicești a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din județul Ilfov.

În urma controlului efectuat în autoturism a fost descoperită cantitatea totală de 120 pachete țigarete, de proveniență duty free. Bărbatul nu deținea documente care să justifice proveniența acestora.

Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 1.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

În aceeași zi, în jurul orei 14:30, pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus a fost oprit pentru control un autoturism condus de un localnic de 42 de ani.

La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene.

La examinarea documentului s-a constat că acesta are o perioadă de valabilitate foarte mare (30 de ani), iar hologramele ce serveau ca elemente de siguranță nu au aceeași intensitate cu una autentică, iar fotografia șoferului este deteriorată.

Prin urmare, fiind interogată baza de date auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Totodată, în urma verificării autoturismului s-a constatat faptul că pe bancheta din spate se afla o sacoșă în care au fost identificate un număr de 200 pachete de ţigarete, timbru fiscal de provenienţă extracomunitară. Cele 200 de pachete de ţigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi, „contrabandă”.

Pe lângă asta, având în vedere probatoriul administrat în cauză, s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 ore. De asemenea, în cadrul cercetărilor, urmează să se stabilească participația penală la infracțiunea  de „contrabandă” și privitor la concubina acestuia, care se afla în autoturism în calitate de pasageră.


Intră acum și în grupul de