Probleme financiare la UPU, dar şi la programele HIV/SIDA şi TBC


Intră acum și în grupul de

Criza financiară este tot mai acută, Unitatea de Primire a Urgenţelor Suceava, ce este finanţată direct de Ministerul Sănătăţii, fiind la un pas de a nu mai avea bani pentru medicamente, materiale sanitare şi salarii.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, joi, că există „deficienţe majore”, de ordin financiar, în derularea atât a programelor de sănătate, cum ar fi programul HIV/SIDA, de la Secţia de boli infecţioase, şi TBC, din cauză că nu a venit fila de buget, situaţie similară şi în cadrul programului prin care se acordă gratuit lapte praf pentru sugari, unde stocurile sunt epuizate.

Cât priveşte problemele cu banii de la Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava, Alexandru Lăzăreanu a spus că şeful serviciului, Liviu Cîrlan, a informat că suma alocată pentru salarii, medicamente şi materiale sanitare nu ajunge decât până în iunie, de această situaţie înştiinţându-l şi pe secretarul de stat Raed Arafat. „DSP Suceava a făcut demersuri la minister, şi sperăm la o rectificare a fondurilor. Nu putem să ne permitem să lăsăm Suceava fără UPU”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

În această situaţie de criză financiară, directorul DSP Suceava spune că, probabil, din luna mai nu se va mai acorda salariaţilor săi decât sporul de 11% pentru condiţii speciale de lucru. „Până acum s-au dat integral toate sporurile, şi cel de 11%, şi cel pentru medicina preventivă, şi pentru HIV/SIDA, le-am dat normal şi în martie. Dacă dăm şi în aprilie vom mai avea bani numai pentru sporul de 11%, restul – nimic. Mai bine să ne spună oficial că nu se dau sporurile, ca lumea să fie informată, că eu nu vreau să mă pun rău cu salariaţii”, a afirmat Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a solicitat spitalelor să precizeze exact la ce programe nu ajung banii şi de ce sume mai este nevoie, pentru a înainta ministerului o adresă de solicitare a unor suplimentări.


Intră acum și în grupul de