Un tânăr fără permis a fost urmărit de poliție peste 10 km pe mai multe drumuri din Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

În seara de luni, polițiștii suceveni au fost nevoiți să urmărească în trafic, pe o distanță de peste 10 km, un tânăr de 20 de ani, care nu a oprit la semnalele polițiștilor. După cum s-a aflat ulterior, tânărul nu deține permis de conducere, iar în prezent este cercetat penal pentru fapta comisă.

Astfel, o patrulă de poliție, aflându-se în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier DJ 208 D din satul Mitocu Dragomirnei, la ora 21:45 a observat un BMW care circula din direcția Mitocu Dragomirnei către Mitocaşi, virând dreapta pe lângă barul Carpatis.

Întrucât la nivelul subunității de poliție se dețin date cu privire la faptul că autoturismul este condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere, echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului pe DJ 208D, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

Conducătorul autoturismului nu a oprit, a continuat deplasarea pe DJ 208D pe o distanţă de aproximativ patru km, a tranzitat satul Mitocaşi, iar la limita dintre satele Adâncata și Mitocași a pătruns pe drumul forestier, continuând deplasarea spre periferia localității Mitocaşi.

După circa trei km, autoturismul a pătruns pe DC neclasificat de pe raza satului Mitocaşi, a mai rulat circa patru km, apoi a pătruns din nou pe DJ 208D, continuând deplasarea spre centrul satului Mitocu Dragomirnei.

Într-o curbă periculoasă la dreapta, autoturismul a oprit, moment în care, cei doi poliţiști care se aflau în urmărirea acestuia, au oprit autospeciala de poliţie, s-au deplasat spre autoturism, l-au scos afară pe conducătorul auto, l-au imobilizat şi încătușat la nivelul solului.

Conducătorul autoturismului a fost condus la sediul poliției din Adâncata, unde s-a procedat la identificarea acestuia, stabilind că acesta este un tânăr de 20 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a procedat la interogarea bazei de date, stabilindu-se că tânărul nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


Intră acum și în grupul de