O amplă acțiune de prevenire și combatere a faptelor ilicite în domeniul forestier a avut loc în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

O amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase a avut loc pe raza județului Suceava în perioada 05-12 august.

În cadrul acțiunii a fost antrenați 138 de oameni, respectiv 132 de polițiști, patru specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și doi reprezentanți al Direcției Silvice Suceava. Aceștia au efectuat 38 de controale la societățile de profil.

Imagine ilustrativă

Prin urmare, aceștia au constatat două infracțiuni și au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.675 lei.

Totodată, a fost confiscată/ridicată în vederea stabilirii provenienței o cantitate de 65,10 mc de lemn, în valoare de 20.776 lei, din care 52,58 mc faptic și 12,52 mc valoric.

O bună parte din această cantitate provine de la o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un bărbat de 26 de ani din comuna Marginea, oprită pentru control vinerea trecută, pe DJ 176 din comuna Frumosu.

În urma verificării avizelor de însoțire a materialului lemnos prezentate de conducătorul auto, echipa de control a constatat faptul că, datele aplicației informatice au fost generate și obținute din alt loc decât locul specificat în documente.

Astfel, în cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 6.000 lei a societății din județul Maramureș emitente a avizelor pentru încălcarea prevederilor legale și confiscarea cantității de 51,34 mc lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 18.060 lei, ce a fost predată în custodie personalului silvic.


Intră acum și în grupul de