Ambasadorul Chinei a efectuat o vizită de lucru în județul Suceava. Diplomatul și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat se vor stabili legături între mediul de afaceri chinez și cel român


Intră acum și în grupul de

Excelența Sa doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze a efectuat o vizită oficială de lucru în județul Suceava, în perioada 13-14 august, fiind invitată de Casa Româno-Chineză Suceava.

Prima întâlnire s-a desfășurat la sediul Palatului Administrativ, unde Excelența Sa și delegația formată din reprezentanți ai Ambasadei și ai Casei Româno-Chineze, au fost întâmpinați de Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat punctual posibilitățile existente şi colaborări viitoare între Bucovina şi China pe diverse domenii de activitate. Administrația județeană este foarte deschisă şi interesată spre colaborare în vederea dezvoltării şi promovării regiunii Bucovina. Flutur  a menționat că în agricultură se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China (produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine), iar în turism „pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi”, a spus acesta. Am relatat despre această întâlnire aici.

Cea de-a doua întâlnire pe ordinea de zi a avut loc la sediul Primăriei, unde delegația a fost întâmpinată de către Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava.

Lungu a vorbit cu ambasadorul Chinei despre viitoarea înfrățire a Sucevei cu orașul chinez Yinchuan, dar și despre oportunități de investiții în municipiu.

Au existat puncte comune de interes pe diferite domenii, cum ar fi cultural, turistic şi economic, dar mai ales oportunitățile de investiții ale orașului Suceava şi ale Zonei Metropolitane.

A fost o întâlnire cordială care a pus, în mod real, bazele unei viitoare colaborări” a declarat Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava. Mai multe detalii aici.

Delegația oficială a Ambasadei Republicii Populare Chineze a continuat cu o vizită la Muzeul Bucovinei și la Cetatea de Scaun, unde au avut parte de un tur ghidat chiar de către Emil Ursu, Directorul Muzeului Bucovina. Cu acest prilej au discutat şi despre colaborarea care a existat între Muzeu şi Departamentul Cultural din cadrul Ambasadei, dar mai ales despre o continuitate a proiectelor de impact cultural și de organizarea unor expoziții temporare.

Agenda de lucru a vizitei oficialului chinez în Suceava a prevăzut și o întâlnire cu Ovidiu Ilisei, președintele UGIR filiala Bucovina Suceava dar și cu diverși oameni de afaceri din județul Suceava și Botoșani, prilej de a discuta posibilități de investiții si atragere de fonduri din partea investitorilor chinezi.

Concluziile vizitei Excelenței Sale la Suceava sunt încurajatoare, ambasadorul exprimându-și speranța că în viitorul apropiat se vor stabili legături concrete, reciproc avantajoase, între mediul de afaceri chinez și cel român.

Vizita oficială a  Excelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România în județul Suceava s-a încheiat cu vizite la două monumente UNESCO: Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Gura Humorului, în compania membrilor fondatori ai Casei Româno-Chineze Suceava, domnul Daniel Davidel, Președinte și domnișoara Alexandra Nichitean, Vicepreședinte.  


Intră acum și în grupul de