Acasă Social Un șir de accidente cu implicarea bicicliștilor în județul Suceava. De fiecare...

Un șir de accidente cu implicarea bicicliștilor în județul Suceava. De fiecare dată aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, mai multe accidente cu implicarea bicicliștilor au avut loc pe raza județului Suceava. În câteva cazuri bicicliștii erau băuți, iar în urma accidentelor mai multe persoane au avut de suferit.

Astfel, în seara de marți, un tânăr de 22 de ani a căzut în șanț după ce a pierdut controlul biciclete, mergând cu viteză mare la vale, pe direcţia de mers comuna Zamostea.



Fiind conștient, s-a ridicat singur din șanț şi a mers la domiciliu. Întrucât, în urma căzăturii prezenta excoriații la nivelul membrelor, a rugat un prieten să îl ducă cu autoturismul proprietate la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava. 

Deja noaptea, tânărul a ajuns la spitalul sucevean, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi i-au fost efectuate mai multe investigații medicale de specialitate. Acesta a fost diagnosticat cu „contuzie membre superioare şi inferioare şi contuzie lombară, provocate prin cădere”, fără a rămâne internat.

De asemenea, miercuri, au avut loc cel puțin patru accidente similare.

În jurul orei 12:30, un adolescent de 12 ani se deplasa cu bicicleta în interiorul localității Solca. La un moment dat, pe un sector de drum în pantă, acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil suferind leziuni corporale. 

Băiatul a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Mun. Rădăuți unde a fost diagnosticat cu „politraumatism”. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Mai târziu, în jurul orei 14:00, un bărbat de 43 de ani din orașul Dolhasca și-a fracturat piciorul, după ce a căzut de pe bicicletă pe DJ 208I.

Întrucât biciclistul prezenta fractură deschisă la piciorul drept, s-a impus transportarea sa la Spitalul Municipal Fălticeni, starea fiind stabilă.

În urma discuțiilor purtate cu personal CPU din cadrul Spitalului mun. Fălticeni, s-a stabilit ca diagnostic „fractură deschisă cominutivă gambă dreaptă”.

Spre seară, un alt bărbat a fost rănit după ce a căzut de pe bicicletă. Bărbatul de 57 de ani, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe drumul comunal 38 de pe raza satului Dărmănești, dinspre imașul comunal spre DN2, din cauza că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, moment în care a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava, care l-a transportat pe acesta  la U.P.U Suceava pentru investigații de specialitate fiind stabilit diagnosticul de ”TCC acut, plagă contuză arcadă stg. și etilism acut”.

Aproximativ la aceiași oră, un bărbat de 33 de ani din Rădășeni, din cauză că se afla sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce se deplasa cu bicicleta, s-a dezechilibrat și a căzut într-un șanț.

Biciclistul a fost transportat la Spitalul mun. Fălticeni unde a fost examinat de către medicul de gardă și s-a stabilit diagnosticul de ”excoriații faciale”( 4-5 zile de îngrijiri medicale), fără a rămâne internat.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.     

Întrucât nu este vorba de săvârșirea vreunei fapte penale nu s-a întocmit dosar penal, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 lei.    

În afară de ultimul caz, pe marginea tuturor celorlalte cazuri expuse mai sus s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând să fie soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version