Un tânăr, care circula fără permis cu un moped căutat pentru confiscare a fost depistat după ce a comis un accident chiar în fața unei patrule de poliție


Intră acum și în grupul de

O patrulă a poliției rurale Vama a fost martoră la un accident produs joi seara, în care conducătorul unui moped, care circula din direcția Ciumârna – Paltinu, ajuns într-o intersecție, a pierdut controlul direcției de deplasare, căzând pe sol.

Conducătorul mopedului nu a fost rănit. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 ani, domiciliat pe raza comunei Vatra Moldoviței.

Fiindu-i solicitate documentele personale, respectiv permisul de conducere, acesta a declarat că i-a fost reținut anterior pentru viteză și că dovada înlocuitoare a acestuia nu o are asupra sa. Totodată tânărului i s-a solicitat să prezinte și documentele pentru mopedul condus, însă acesta a declarat că nu deține nici un document întrucât a cumpărat-o recent.

Astfel s-a procedat la verificarea persoanei în cauză în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că acesta deține permis de conducere categoriile AM, B, B1 însă figurează cu mențiunea „Suspendat”.

Totodată s-a procedat și la identificarea seriei de șasiu a mopedului și s-a stabilit că mopedul figurează ”Căutat pentru confiscare” pe raza statului Italia, data introducerii 21.07.2012, fiind vorba de o motocicletă Honda.

Având în vedere lipsa documentelor de identificarea a mopedului și a celor de proprietate asupra acestuia, precum și mențiunile existente în bazele de date, s-a dispus indisponibilizarea mopedului la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc în vederea cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de