În preajma începerii noului an școlar, polițiștii suceveni au verificat transportatori autorizați pentru transport școlar


Intră acum și în grupul de

În contextul apropierii debutului anului şcolar 2019/2020, polițiștii suceveni au dispus măsuri suplimentare specifice care să conducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor. 

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, o primă etapă în cadrul campaniei „Recapitulare la ……siguranță” o constituie declanșarea unor acțiuni de control a transportatorilor rutieri, atât a celor autorizați pentru transport școlar dar și în zonele în care există informații cu privire la desfășurarea de activități de transport de către persoane neutorizate, fenomenul constituindu-se într-un adevărat pericol pentru elevi.

Astfel, în perioada 26 august – 07 septembrie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, se verifică deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. 

Nu în ultimul rând, polițiștii verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. 

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

În paralel au fost continuate și activitățile de control în trafic a celor care desfășoară activități de transport persoane în regim taxi și închiriere. Am relatat despre asta aici.

Sursa precizează că polițiștii recomandă încă o dată părinților și elevilor să nu folosească pentru transport vehicule de ocazie.

Comunicatul precizează că “nu puteți cunoaște starea tehnică a vehiculului, identitatea și calitatea șoferului, capacitatea acestuia de a conduce pe drumurile publice. În plus, vă expuneți unor pericole asociate care pot avea urmări din cele mai grave.

Nu vă încredințați viața unor persoane necunoscute și utilizați doar mijlocele de transport autorizate, microbuze școlare sau vehicule care efectuează curse autorizate,” arată IPJ Suceava.

Polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.


Intră acum și în grupul de