Zilele Culturii Polone – invitați de seamă pentru teme foarte importante


Intră acum și în grupul de

Zilele Culturii Polone a fost evenimentul principal care s-a desfășurat pe 29 august, cu începere de la ora 9, la Muzeul Bucovinei din Suceava.

Ajuns la cea de a XXI-a ediție, acțiunea s-a desfășurat sub deviza „Mai aproape unii de alţii” și a reunit mai multe presonalități de la nivel central și județean.

Astfel, printre oaspeți s-au numărat consulul Republicii Polonia la București, Excelența Sa, Andrzej Kalinowski, directorul Institutului Polonez din București, Agnieszka Skieterska, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Amet Aledin, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Nita, Prefectul Judetului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, militari ai Schimbului V a Contingentului Militar Polonez care stationeaza la Craiova, condusi de maiorul Jacek Cwieka, profesorii si invitații la sesiunile de lucrări din cadrul conferinței, precum si presedintele Uniunii Polonezilor din Romania, Ghervazen Longher si deputatul din partea minoritatii polone in Parlamentul Romaniei, Victoria Longher.

Simpozionul de anul acesta s-a intitulat „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice polono-române” și a avut loc pe doua sectiuni, si anume: sectiunea „In lumea istoriei” la care moderator a fost prof. Ion Constantin si sectiunea „In lumea problematicii bucovinene” la care moderatori au fost prof. Eugeniusz Klosek si prof Helena Krasowska.

În cea de a doua parte a zilei au fost trase concluziile simpozionului și lansarea a câteva cărți noi dedicate tematicii polono-române editate în Polonia și România, printre care: „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice polono-române” – volumul de referate prezentate la simpozionul din 2018.

Președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher a mulțumit tuturor participanților pentru implicare și prezență.


Intră acum și în grupul de