Scenele şi limbajul obscen dintr-o piesă de teatru, reclamate la CJPC


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava (CJPC) a primit o sesizare prin care mama unui copil minor, reclama o companie organizatoare de spectacole de teatru, precum şi agenţia din Suceava care a pus în vedere biletele de spectacol cu privire la obscenităţile din piesă.

Potrivit şefului CJPC Suceava, Elena Oanea, femeia a reclamat faptul că „spectacolul la care fusese împreună cu copilul, cuprindea scene şi limbaj cu conotaţie sexuală”, prin urmare, pentru a-şi proteja copilul, a fost nevoită să iasă din sala de spectacole, înainte de terminarea reprezentaţiei.

CJPC Suceava a cercetat reclamaţia, considerând-o întemeiată, reţinând
obligaţia organizatorilor spectacolului de a avertiza publicul, prin note pe afişe sau prin avertismente afişate la casieria de bilete, asupra faptului că spectacolul conţine accente de limbaj şi scene nerecomandate minorilor.

„Sigur că aceste aspecte constate de noi nu au nici o legătură cu actul artistic în sine sau cu viziunea regizorală, ci doar cu obligaţia de a informa corect, clar şi precis consumatorii şi în special categoria vulnerabilă prin vârsta minorilor, astfel încât aceştia să fie protejaţi”, precizează Elena Oanea.

Aceasta a precizat că în urma controlului şi a celor constatate, agenţia a restituit contravaloarea biletelor, reclamaţia soluţionându-se pe cale amiabilă.


Intră acum și în grupul de