SJA şi SMURD primesc autospeciale noi


Intră acum și în grupul de

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava (SJA) va primi anul acesta de la MSP şapte ambulanţe tip B 4×4 şi una tip C, iar alte 6 ambulanţe tip B 4×1 şi o autospecială vor fi distribuite ISUSMURD Suceava. Directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a precizat vineri, că acestea se adaugă celor 16 autospeciale primite de SJA şi 3 ajunse la UPU, trimise de MSP în 2008. Ca şi anul trecut, ambulanţele vor ajunge în judeţ în tranşe, până la sfârşitul anului.

Directorul SJA, dr. Daniel Martiniuc, ambulanţele noi vor îmbunătăţi parcul auto existent şi vor ajunge atât la staţia Suceava, cât şi în cele trei municipii în care numărul de solicitări de urgenţă sunt mai multe ca în alte părţi – Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, precum şi în zona de graniţă, la Siret.

Parcul auto al Ambulanţei Judeţene numără în prezent 56 de maşini active, dar din acestea 6 break-uri, folosite numai la transport, vor fi retrase, până la 30 iunie a.c., întrucât nu au dotarea necesară, conform normelor, a precizat directorul tehnic al SJA, ing. Emil Filipescu. Acesta spune că, atunci când vor ajunge maşinile noi, din cele 50 maşini rămase nu vor putea fi folosite toate, din cauza deficitului de personal de la SJA.

SJA Suceava are 337 de ambulanţieri, asistenţi şi medici, dar numărul lor nu e suficient, în condiţiile în care acoperirea cea mai bună a unei ambulanţe de un anumit tip, pe o singură tură, trebuie să aibă trei cadre – un ambulanţier, un medic şi un asistent.

Referitor la problema personalului insuficient, directorul SJA spune că, deocamdată “ne-am completat personalul destul de mulţumitor”. “Mai avem un număr de posturi vacante, posturi unice de medici, asistenţi, ambulanţieri, care vor fi scoase la concurs, dar numai în condiţiile legii”, a mai precizat dr. Martiniuc.


Intră acum și în grupul de